Плаж

ОТКРИЙТЕ ПРЕКРАСНИТЕ ПЛАЖОВЕ НА КАВАРНА

Гостите на комплекса имат възможността да се насладят на местния реновиран плаж в град Каварна, който се намира на 500 метра в подножието на комплекса. Активните туристи и гости, които харесват дългите разходки, биха могли да достигнат плажа пеша, а всички останали с кола или с помощта на друго превозно средство. Плажът е известен с ниските цени за чадър и шезлонг.

През изминалия сезон, цените възлизаха на 5 лв. за чадър и 5 лв. на шезлонг. Пясъчната ивица е охраняема и предлага на своите гости течаща вода, душове и медицински пункт. Гостите могат също да се възползват и от просторната безплатна зона, на която могат да поставят и своя собствен чадър.

Освен местния плаж, гостите могат да посетят също и едни от най-закътаните и красиви плажове в съседство като например:

Заливът Болата край нос Калиакра

Плажът, тип залив, Болата се намира в Северното Черноморие на България от северната страна на нос Калиакра - между нос Калиакра и село Българево. Това е единственият пясъчен плаж в района, който представлява лиман и тясна клисура, врязваща се в брега. През Болата протича малка река, която се подхранва от множество извори, а при вливането й в морето, се образува устие на лагуна. Освен интересната инфраструктура на плажа, ивицата е част от резерват със същото име, над който минава една от големите въздушни магистрали на мигриращи птици от цяла Европа - Виа Понтика.

Плажът като цяло е подходящ за хората, които търсят красота и уединение. Той е и удобно и красиво място за гмуркане.

От тук може да отворите GPS навигацията до обекта

Bolata.jpg

Шабленска Тузла

Плаж Шабленска тузла се намира на около 3 км. източно от град Шабла и на не повече от 30 минути от град Каварна. Популярен е със своята лечебна морска кал.

Плажът като цяло е подходящ за хората, които търсят красота и уединение. Разделен е на охраняема и свободна (неохраняема) зона.

От тук може да отворите GPS навигацията до обекта

Shablenska-Tuzla-Plaj.jpg

Крапец

Крапец е малко рибарско селце, буквално кацнало на морския бряг, само на 30 минути път от Каварна. Плажът се намира между селата Крапец и Дуранкулак. Плажната ивица е дълга повече от 6 км., а морето е с меко пясъчно дъно. Тук може да откриете едни от малкото останали девствени дюни на Черно море. Мястото е тихо, морето е спокойно и подходящо за семейства с деца.

Атмосферата тук е доста различна от претъпканите плажове на Албена, Златни пясъци и Слънчев бряг. Дори и през ваканционните летни месеци тази природна забележителност остава почти незасегната от тълпите туристи и позволява да се отдадете напълно на почивката си. Между Крапец и нос Шабла са разположени само километри от непокътнати плажове и ронливи брегове в охра.

От тук може да отворите GPS навигацията до обекта

krapets-beach-1920x1058-1.jpg

Дуранкулак

Плаж Дуранкулак е най-северния плаж на Българското Черноморие. Разположен е на около половин километър северно от къмпинг Космос, непосредствено до границата с Република Румъния и на около 40 минути път от Каварна.

Северният плаж е с дължина 2.5 км. и достига до нос Сиврибурун (от турски Остър нос – границата с Румъния). Местното му название е “Ана Мария” по името на кораба, заседнал през 60-те години на ХХ век на това място. Все още се забелязват отломки от кораба. Южният плаж е дълъг около 7 км. и се разпростира до нос Крапец, като минава пред Дуранкулашкото езеро.

От тук може да отворите GPS навигацията до обекта

Durankulak-Plaj.jpeg

Плаж Езерец

Плажът на село Езерец се намира близо до град Шабла, само на 40 минути път с кола от Каварна. От селото до него се стига по черен път, дълъг 3 км. Плажната ивица е дълга около 3500 метра, чиста е и е сравнително безлюдна. В близост има горичка и две езера. Плаж Езерец е неохраняем. Почистването се осъществява на доброволни начала от плажуващите.

От тук може да отворите GPS навигацията до обекта

plaj-Ezerec.jpg

Плажът на курорт “Русалка”

"Русалка" е приказен морски курорт на север от нос Калиакра. Намира се на 20 км. източно от Каварна. Разположен е в природния резерват Птичия залив, известен още като Таук лиман и Наневска тузла. Екзотичен с насечения скалист бряг, малки и уютни плажни ивици, вековни дъбове.

Плажът се дели на охраняема и неохраняема зона. Охраняемата зона се заплаща на рецепцията на самият курорт. Плажът е подходящ за гмуркане и почивка.

От тук може да отворите GPS навигацията до обекта

Rusalka-Neohranyem-plaj.jpg

Плажът на Тракийски скали и Калиакрия

Плажът на "Тракийски скали" и Калиакрия се намира между градовете Балчик и Каварна. Той е с със средиземно-морска концепция. Гостите, които слизат тук са обикновено гостите на двете голф игрища "Блексирама" и "Тракийски скали". Плажът не е особено голям, но е добре уреден с бамбукови чадъри и шезлонги на пясъка, срещу заплащане и е охраняван. Плажната ивица е подходяща за ценителите на спокойствието.

От тук може да отворите GPS навигацията до обекта

Trakiiski-skali-plaj.jpg

Плаж Албена

Плажът в Албена е известен с добре подържаната плажна ивица и плитката вода, чудесна за къпане.

Албена е разположена в Североизточна България, на 8 км. от град Балчик и на 30 км. от град Каварна. Плажната ивица в курорта е изключително живописна. Тя има дължина от 5 км. и е широко приблизително 150 м. Чудесното съчетание от свеж въздух, зеленина, бистра вода и фин пясък действа като магнит на посетителите.

Плажът е охраняем и ежедневно се почиства и обработва. Също така се предлагат платени чадъри и шезлонги. Входът в курортния комплекс за външни посетители е 5 лв., като таксата важи за цялото денонощие и може да оставите колата си на всеки един паркинг в комплекса.

От тук може да отворите GPS навигацията до обекта

albena-beach-photo.jpg

Плаж Балтата

За гостите, които търсят уединение, ви препоръчваме плаж Балтата. Това е плажът между Албена и Кранево и се намира отново в Северното Черноморие. До него може да се стигне с кола. Плажът е още известен като нудистки.

От тук може да отворите GPS навигацията до обекта

Baltata-Plaj.jpg

Плаж Ванила Бийч

Плаж Ванила Бийч се намира в курортното селище Кранево. Просторната и привлекателна ивица е разположена в близост до комплексите Златни пясъци и Албена. Намира се на около 40 минути път от град Каварна. Плажът предлага чадъри и шезлонги под наем, също така разполага и с множество заведения, а за безопасността на плажа се грижат група от спасители.

От тук може да отворите GPS навигацията до обекта

Vanilla-Beach-Plaj.png
×