Град Каварна е разположен на скалистото северно Черноморие в България, само на 60 км. от морската столица – гр. Варна и на 50 км. от летище Варна. Красивото крайбрежие на Каварна се простира на 42 км., а общата площ на плажовете в общината възлиза на 74 000 кв. м. Според едно от последните преброявания, населението на града възлиза на около 12 000 души.

През последните десетилетия Каварна се утвърди като културна дестинация, в която се развиват значими дейности от регионален, национален и световен мащаб. Станали традиционни, фестивалите в града привличат личности, свързани с изкуството и широк кръг от българска и международна публика. За кратко време, Каварна се превърна в „Рок столица” на Балканите. В града са гостували над 40 световно известни изпълнители, сред които Dio, Manowar, Deep Purple, Scorpions, Whitesnake, Accept, Nazareth, Saxon, Billy Idol, Twisted Sister, Ария, Любэ, Филип Киркоров и много други, както и редица български изпълнители – Б.Т.Р., Сигнал, Хиподил и др.

Каварна - среща на трите безкрайности - земя, въздух и вода

Основни атракции в Каварна са: Рок концертитеМиден и рибен ФестФестивал за старинна музика ”STRAVAGANZA”, Фестивал на фойерверките, Младежки фестивали, Вело турове, Пешеходни преходи, Риболов, Фототуризъм, Водни и подводни спортове, Пара и делтапланеризъм.

Освен горе изброените забавления, общината планува изграждането на пешеходна алея, дълга 650 метра, която ще свързва буна 1 и 2, както и на съоръжение с дървено покритие, което ще разполага с 13 къта за отдих – пейки, сенници и много зеленина. През 2016 година, пясъчната ивица на града бе също обновена като се осигури течаща вода, душове, медицински пункт и спасители на плажа. Той е известен с ниските цени за чадър и шезлонг. Градът се посещава предимно от много българи, румънци, руснаци, чехи и поляци.

Тук може да се насладите на най-интересните факти за Каварна в 5 минути: https://www.youtube.com/watch?v=bcIIr5VEz3U

Известни събития:

30 юни – 1 юли: Джулай Морнинг фестивал

И през изминалата 2016 година, Джулай Морнинг фестивалът събра хиляди в първото юлско утро в село Камен бряг, за да посрещнат изгрева. Фестът започна в 4.30 часа с изпълнения на първите групи. След това на сцената край местността „Огънчетo” прозвуча култовата песен July Morning в момента, когато слънчевият диск се показа над морето.

м. Юли – Рок Фест Каварна

×